+36 30 870 9620

Bemutatótermünk

2020. augusztus 21. és 22.

zárva lesz!

Díjmentes felmérés

Budapesten és környékén!

info@alveroll.hu

Bejegyzések

  • Pliszé

    Pliszé – különleges árnyékoló, modern des...

Konzolos roletta

Legegyszerűbb megoldású, nyílt rendszerű konzolos roletta típus. A rolettahengeren a textil önmagában is jól mutat. Design textilek sokasága közül válogathatunk, a jól eltalált anyag választással a legegyszerűbb roló anyagok is feldobják ablakainkat.

Konzolos roletta    Lila színű árnyékoló     zöld konzolos roletta

Hová ajánljuk a konzolos rolettát?
Felszerelhetjük akár az ablak káva fölé az oldalfalra vagy a mennyezetre. Egyszerűségével, kevés hely igényével otthonunk modern árnyékolója lesz. Elrejthetjük a karnisoknak kialakított mennyezeti takarásban, kombinálhatjuk akár ráncolt fényáteresztővel, sötétítő függönnyel.

Mini roletta ablakkeretre
Mini roletta változatuk ablakkeretre is szerelhető. Kiválóan alkalmas fényáteresztésre, árnyékolásra, sötétítésre. Ha nincs elég hely függönynek, vagy csak a legegyszerűbb megoldást szeretnénk, nyugodt szívvel ajánlom a rolettát.

Mini roletta konzolja mini roló keretre szerelve  bambusz roló  mini konzol

Hogyan működik a rolószerkezet?

Gyöngyláncos roló szerkezet

Leginkább gyöngylánccal mozgatjuk a rolókat.  A szerkezet egyik választható oldalsó konzoljában gyöngylánc segítségével  tudjuk a textilt le és feltekerni a hengerre. Bármilyen állásban megállítható, így lehetőség szerint a beáramló fényt szabályozni lehet. A roló konzolja készülhet műanyagból, illetve fémből, a gyöngylánc színét is ehhez lehet igazítani.

  roló    konzolos roletta

Rugós roló szerkezet

Egyik típusa folyamatos feszítésű rugós szerkezet. A rolóban lévő rugó mindig feszesen tartja a textilt, ezt a  szerkezetet tetőtéri ablakoknál használjuk. Az ablakkertre szerelt oldalsó akasztókkal szakaszonként, az akasztóknál megállítható , így szabályozható a fény.

rugós roló  roletta keretre  tokozott roló

Másik változata a szakaszosan állítható típus. Bárhol megállíthatjuk, nem szükségesek hozzá oldalsó kiakasztók. Ezeket a típusokat normál ablakokra ajánljuk. De őszintén szólva a gyöngyláncos mozgatás szerintem kényelmesebb.

Motoros szerkezet

A motor a hengerben helyezkedik el. Kényelmi szempontok vagy nehéz, nem hozzáférhető kezelés miatt döntenek e típus mellett.

Milyen roletta textilt válasszak?

A fényáteresztő anyagoktól kezdve az árnyékolókon át, a teljes fényzáró textilekig van lehetőség a válogatásra. Az árnyékolók megválasztásánál sok szempontot kell figyelembe venni. Itt több kérdés is felmerülhet, elsődlegesen mire fog szolgálni a kiválasztott árnyékoló, ezt melyik típusú textillel lehet megoldani.

Minden funkciót ellát-e ez az anyag, amire szükségem van? Esetleg hozzá kell választanom egy másik árnyékoló fajtát?

Ebben nagy segítséget nyújtanak a hozzáértő szakemberek, akik már számtalan megoldandó kérdésben segítettek már, ha tanácstalanok vagyunk.

Melyik anyag mire való?

Fényáteresztő textil

A fényáteresztő roletta használata során napközben nem látnak be az ablakon, ugyanakkor a fényt beereszti. Bentről kilehet látni a rolettán át, ám este lámpafénynél  a belátás megakadályozására már nem alkalmas.

fényáteresztő nappaliban  fényáteresztő konyhába  fényáteresztő roletta

Árnyékoló textil

A belátást meggátolja nappal és a este lámpafénynél is, de ehhez hozzátartozik, hogy mi sem látunk át az anyagon, bár a fényt viszonylag jól átengedi. Ezt a típust akkor használjuk leginkább, ha egy árnyékolóval szeretnénk megoldani a két funkciót.

Fényzáró textil

Fényzáró textilt használunk, ha napos tájolású az ablakunk, ezzel jó néhány fokkal csökkenthetjük a szoba hőmérsékletét. Illetve hálószobákban, munkahelyen vetítésre használt termekben is nagyon jó szolgálatot tesz.

Napháló textil

A napos tájolású  helyiségekben  a napsütés elleni védekezés egyik legpraktikusabb árnyékolója, hiszen sötétítés nélkül tudunk a az erős fény és hő ellen védekezni.

Bambusz textil

A hagyományos vászon anyagon kívül egyre népszerűbb a natúr kollekció, ami természetes alapanyagból készül széles szín és mintázat választékkal.

 

TOP Call Now Button