+36 30 870 9620

Bemutatótermünk

2020. augusztus 21. és 22.

zárva lesz!

Díjmentes felmérés

Budapesten és környékén!

info@alveroll.hu

Bejegyzések

  • Pliszé

    Pliszé – különleges árnyékoló, modern des...

Pliszé

by / hétfő, 29 április 2013 / Published in pliszé

Pliszé – különleges árnyékoló, modern design

A pliszé anyaga pliszírozott textília, amely harmonika szerűen simul az üvegfelület elé, az ablakkeret közé. Portaszító tulajdonságának köszönhetően a pliszé kiválóan tisztán tartható. Zsinórral, fogantyúval vagy motorosan is mozgathatóak.

Különleges igényeknek is megfelel…

Alsó-felső nyitású pliszéfüggöny, ilyet más árnyékoló nem tud…

Az ablak felső vagy alsó részéhez gyűjthető, bárhol megállítható. Alulról felfelé, illetve felülről lefelé húzzuk a függönyt, így beállíthatjuk, hogy felülről vagy alulról ne lássanak be.  Akár a nap állását figyelembe véve is tetszőlegesen megállítható, így nem sötétít, éppen ott árnyékol, ahol szükséges, máshol pedig beereszti a fényt.Nagyon dekoratív, ha ráncolt függöny keretezi.

Mobil pliszé nappaliban   Pliszé függöny nappaliban   Ráncolt és pliszéfüggöny együtt

Egy mozdulattal összecsukható, minimális helyet foglal, nem zavarja a kilátást…

A pliszé függöny húzózsinóros változata felül rögzített, alsó része szabadon függ. Kényelmes, mert egy zsinór segítségével a felső sínhez gyűjthető a textil.

Egyedi formájú ablakom van, mit tegyek?

A pliszéfüggöny sokoldalú árnyékoló, mert nemcsak a hagyományos alakú nyílászáróknál, hanem  egyedi ablakformánál – trapéz, kör, háromszög –  egyaránt kialakítható. Közvetlenül az üvegfelület elé fel lehet szerelni kifeszítve, ezért a bukó-nyíló ajtókkal és ablakokkal együtt mozog.

Tetőtéri pliszé  Tetőtéri megoldás gyerekszobában  modern nappali plissevel  tetőtérben

Tetőtéri, ferde síkú ablakok árnyékolója

Ferde síkú ablakokra acél zsinórfeszítéssel, fogantyús kivitelben rendelhető. Magas lépcsőházi ablakokon vagy téli kertek tetején elhelyezett pliszéket húzópálcával vagy motorral lehet mozgatni, a motor vezérlése falikapcsolóval vagy távirányítóval lehetséges.

Fényáteresztő és sötétítő funkciók

A pliszé textilek, ugyanúgy, ahogy a hagyományos függönyök, sötétítenek, árnyékolnak, vagy fényáteresztőek. Néhány változata teljesen fényzáró vagy alupigmentált, fényvisszaverő réteggel ellátott.

Extra különleges megoldások…

Duette pliszé, javítja a hőszigetelést

A duette plissé két réteg textilből készül. amelyek között levegőcellák találhatóak, így jelentősen, több fokkal is javítja az ablaküveg hőszigetelését.

duette pliszé  duette védekezés a hő ellen  védelezés a hideg ellen duette  duplafalú hangszigetelő duette

Night&Day pliszé függöny – egy szerkezet, dupla funkció

Ez a pliszé szerkezet egyszerre több funkciót tud ellátni. Annyiban különbözik az alap típustól, hogy középen is van egy sín, amely elválasztja adott esetben a fényáteresztő és a sötétítő függönyt egymástól. A középső sín fel-le mozgatásával tudjuk szabályozni, hogy sötétíteni szeretnénk, vagy csak a belátást akarjuk megakadályozni.

plisse a hálószobában  Night&Day az étkezőben  Két funkció egyben fényáteresztő és sötétítő

Egyedi formájú pliszéfüggöny szerkezetek

ives ablakok megoldésaa szabvány ablakoktól eltérő megoldásmegoldás háromszög formájú ablakokra55

53 5056 51

TOP Call Now Button