+36 30 870 9620

Bemutatótermünk

2020. augusztus 21. és 22.

zárva lesz!

Díjmentes felmérés

Budapesten és környékén!

info@alveroll.hu

Bejegyzések

Roló tetőtéri ablakra

Gondot okoz a tetőtéri ablak árnyékolása, a megfelelő roló kiválasztása?

Megértjük, nem mindig könnyű eligazodni az árnyékolók, rolók különböző típusai között.

A ferde síkú nyílászárók árnyékolását hagyományos rolettával nem tudjuk megoldani, mindenképpen olyan rolót válasszon, amivel a rolóvászon feszítése megvalósítható.

Rugós roló szerkezet

Folyamatos feszítésű rugós roletta szerkezet, ezt a típust szinte csak tetőtéri ablakoknál alkalmazzuk: ablak falcba vagy ablakkeretre szerelve, valamint a tokozott változatban is elérhető.

rugós roló tetőtéri ablakra roletta keretre tokozott roletta

A feszített roletták egyszerűbb változata a rugós roló, ami a nyílászáró üvegszorítói (ablak falc) közé szerelhető, a vászon feszességét a tengelyben elhelyezett előfeszített rugó biztosítja.
A roló csak az ablak keretre előre felszerelt horgoknál állítható meg a vászon aljába található súlycső kiakasztásával. Több kiakasztóval szakaszosan is megállítható a szerkezet.
A roletta szerkezetéből adódóan a textil és az ablak keret között mindkét oldalon fénycsík jelenik meg, ezért a tökéletes sötétítést nem tudjuk megvalósítani.

Tokozott, fényzáró roló tetőtéri ablakra

Milyen megoldással tudjuk a tetőtéri ablakokon a fény bejutását teljesen kizárni?

Tokozott rolettát oldalsó lefutó lábakkal szereljük, blackout textillel.

A fényzáró rolóanyagokat elsősorban arra tervezték, hogy teljes sötétítést biztosítson a helyiségben, amikor pihenésre van szükségünk. Ki tudja zárni az erős, zavaró napsugarakat.

tokozott vezető sínes rolóA fényzáró textilek előnyös tulajdonságát, akkor tudjuk kihasználni, ha a tokozott vászon roló tokjához két vezető sín  van   szerelve, ami a roló vásznat megvezeti, sőt ennek a sínnek köszönhetően a vászon mellet még fénycsík sem látható.
Bárhol megállíthatjuk, nem szükségesek hozzá oldalsó kiakasztók.

Látogasson el bemutatótermünkbe, ahol minden segítséget megadunk  tervei kivitelezéséhez!

TOP Call Now Button